Bouw mee aan de toekomststraat!

Ben jij een creatief talent? Of ben je handig? Wil je je eens inzetten voor een vernieuwend initiatief in Antwerpen? Jong en oud, iedereen welkom!


Op 31 mei 2015 organiseren we voor het eerst in Antwerpen een ‘toekomststraat’. Die zal doorgaan in de Trapstraat in Antwerpen-Noord. De ‘toekomststraat’ is een experiment waarin bewoners en handelaren hun straat samen volledig onder handen nemen en tijdelijk ombouwen tot hun ideale, leefbare en kindvriendelijke droomstraat. Dit met zeer bescheiden financiële middelen. Het doel van dit experiment is om te tonen en te ervaren dat een andere benadering van de straat en de openbare ruimte mogelijk is. Ambitieuze toekomstplannen voor de straat, buurt, stad worden uitgetest via heel kleinschalige experimenten.


Samen een toekomstraat bouwen vergt veel voorbereidingswerk. Voor het Trapfeest hebben we een tijdelijk atelier ondergebracht in de kelder van de Sint-Amanduskerk in Antwerpen-Noord. Bewoners, kinderen, jongeren, … kunnen er samen bouwen aan de toekomststraat; straatmeubilair, boomspiegels, afrastering, … De uitdaging is om zo goedkoop mogelijk te werken; we werken hoofdzakelijk met gratis afgedankt materiaal dat gerecupereerd kan worden. Hiervoor doen we o.a. beroep op handelaren in de buurt. Er zijn vaste en vrij samenbouwmomenten. Interesse om mee te bouwen? Contacteer ons!


Elke woensdagnamiddag (van 14u tot 17u) en vrijdagavond (van 20u tot 22u) vanaf 22 april tot en met 29 mei in de kelder van de Sint-Amanduskerk (zijingang aan de Sint-Amandusstraat). Gelieve wel te verwittigen via info(at)antwerpenaantwoord.be of 0473865503.