Kandidaat Tuinstraten: vragenlijst

Heel veel Antwerpenaren hebben goesting om hun straat om te bouwen tot een Tuinstraat. Maar liefst 85 straten hebben gereageerd op onze open oproep en nog steeds komen aanvragen binnen. We zijn omvergeblazen door het enthousiasme en het engagement in Antwerpen. De nood aan vergroening van onze stad is bij deze nog maar eens zwart op wit bewezen. En de bereidheid om zelf de handen uit de mouwen te steken idem! In samenspraak met onze partners hebben we ons project, procedures, ... dan ook aangepast. Belangrijkste boodschap die we aan alle straten willen meegeven: we willen jullie allemaal zoveel mogelijk gaan steunen bij het vergroenen van jullie straat. We zijn momenteel bezig met alle mogelijkheden en opties te onderzoeken. Dit zouden we graag met jullie allen samen bespreken op maandag 24 april (zie volgende blog).

Het lijkt ons interessant dat jullie de komende twee weken met enkel buren eens afspreken om de idee van een Tuinstraat verder samen te onderzoeken. We hebben hiervoor een online vragenlijst opgesteld: https://goo.gl/forms/MsbwJX66NEKyXoHN2. Door deze samen in te vullen gaan jullie meer te weten komen over jullie straat; over de mogelijkheden om die samen te vergroenen, over het engagement in de straat,... Deze informatie gaan wij verwerken. Kunnen we gebruiken voor het vervolg van dit project, maar ook richting beleidsmakers. Met deze info gaan wij ook op zoek naar drie verschillende straten waar we nauwer mee willen gaan samen werken. We kiezen bewust NIET enkel voor de meest geëngageerde, de sterkste, de meest autoluwe, ... straten. Door in te zoomen op verschillende soorten straten denken we via dit project meer te kunnen leren. Zo kunnen we op termijn voor alle straten in de stad nieuwe kennis, ervaring, inzichten mbt het vergroenen van straten gaan delen.

De deadline voor het invullen van deze vragenlijst is maandag 17 april 2017 om 12u. Het invullen duurt in totaal zo’n 30 minuten.