Bloemstraat-Tuinstraat (30 jun-30 sep, Borgerhout)

2017-07-30 15.21.18.jpg

De Bloemstraat in Borgerhout is één van de 5 straten in Antwerpen die een permanente Tuinstraat wordt. Alvorens het definitieve plan op te maken gaan de bewoners en het district Borgerhout van start met een experimenteerperiode van 3 maanden. Van begin juli tot eind september kan er op los geprobeerd worden: bloembakken plaatsen en verplaatsen, een bankje hier .. of daar, gevelgroen en groen op het plein, hier en daar wat kleur, georganiseerde en spontane momenten met buren en zo veel meer. 
Ze beginnen dit experimenteerfestijn met een startfeest op 30 juni. We rollen de grasmatten uit, plaatsen al enkele zaken in de straat en zij die graag bouwsels maken bouwen er lustig op los. 
Het is de eerste keer dat de stad en districten het Toekomststraat concept gebruiken als instrument om nieuwe plannen te ontwikkelen, uit te proberen.