Freerunners Kras-Noord op #toekomststraat

Adem, de Antwerpse Spiderman

Adem (14) is een freerunner van Kras-Noord. Freerunners zijn jongeren die op straat obstakels overwinnen met allerlei sprongen, salto’s en andere gymnastische oefeningen. Straatacrobaat is misschien nog de beste vertaling voor een freerunner. ‘Als je goed hebt getraind, is het niet gevaarlijk’, vertelt freerunner Adem. ‘Maar je moet goed en veel oefenen. Dan kan je het gevaar beter inschatten.’

Freerunnen ontstond toen enkele jongeren op internet zagen hoe soldaten een hindernisparcours aflegden. Deze kopieerden de legeroefening in het straat en sindsdien zijn er in veel Europese steden jongeren die aan freerunning doen.

Op de toekomststraat zullen we ook een freerun-parcours installeren. ‘Natuurlijk zal ik er zijn’, zegt Adem. ‘Samen met mijn vrienden zullen we er onze kunstjes tonen en geven we alle kinderen en jongeren uit de buurt een gratis workshop.’ Zondag 31 mei vanaf 13u30 tot 17u in de Trapstraat te 2060 Antwerpen. 

Website Kras-Noord http://www.krasjeugdwerk.be/steunpunten/noord/adres/

Pressibella, Yassine, Jasmit (journalisten weekendschool Antwerpen)