Live Streetart in #toekomststraat

In januari hebben we kinderen van de weekendschool Antwerpen hun ideale Toekomststraat laten ontwerpen. Dit na tal van gesprekken met diverse partijen (buurtbewoners, politici, jongeren, ...) Van hun ontwerp hebben we ze drie maquettes laten maken. In alle maquettes werken de kinderen met veel kleur, veel tekeningen. In de ideale, kindvriendelijke toekomststraat kan streetart dus niet ontbreken.

Op de locatie van onze eerste toekomststraat is er een ideale plek voor streetart. Maar hoe konden we iemand vinden die dit voor ons wou doen? Via onze open, co-creatieve aanpak zijn we in contact gekomen met Goodplanet. Zij waren een gelijkaardig project aan het doen met jongeren van het Cadix Lyceum, vlakbij Park Spoor Noord. We hebben de krachten gebundeld en een ontwerp laten maken door studenten publiciteit. Dagmara heeft het winnende ontwerp gemaakt en zal zondag in de Trapstraat een kunstwerk maken tijdens de toekomststraat.

De toekomststraat is ook een experiment mbt het omgaan met formele, vaak verouderde procedures en regels. We hebben voor het evenement op zich formeel een goedkeuring van de Burgemeester. Maar voor vele interventies, waaronder deze streetart, is er geen goedkeuring gevraagd. Al te zware procedures fnuiken spontane interventies in de stad. Hierover gaan we verder in gesprek met het Antwerps stadsbestuur samen met alle andere partners. Laten we van Antwerpen samen een spontane stad maken!