Bezoek ook de 2 Toekomststraten tijdens Antwerpen Autovrij

Antwerpen Autovrij is al meer dan tien jaar een feest voor een andere en betere mobiliteit. Antwerpen Autovrij reikt nieuwe ideeën aan en wil u verleiden om u anders te verplaatsen. Antwerpen Autovrij is een dag om te genieten van een stad met weinig verkeer. Er zijn allerlei evenementen, activiteiten en belevenissen, ideaal voor een leuke uitstap. Het is vooral de ideale dag om iets nieuws uit te testen voor uw vervoer naar of in Antwerpen.

Begin uw dag aan het infopunt op de Meir, waar u kan ontdekken wat er allemaal te beleven valt en waar. Of download het plannetje hier. Wij raden iedereen aan om zondag ook eens langs de twee Toekomststraten te gaan. Die straten worden 2 maanden (gedeeltelijk) autovrij gemaakt. Het is een soort experiment om te ervaren hoe het leven in een autovrijere stad is. Hoe verplaatsen mensen zich dan? Wat gebeurt er dan met alle nieuw beschikbare vrije ruimte? 

De twee Toekomststraten zijn:

·         Willem Linnigstraat te 2060 Antwerpen (zijstraat Offerandestraat). Zondag zal er een platen- en boekenmarkt in de straat plaatsvinden. Check hun facebookpagina https://www.facebook.com/willemlinnigstraat/?fref=ts De Antwerpse radiozender ‘Antwerpen-Centraal’ zaler ook live uitzenden vanuit de straat.

·         Edward Pecherstraat te 2000 Antwerpen (vlak bij de waterpoort op Antwerpen-Zuid). Zondag zal er een rommelmarkt in de straat doorgaan. Zie ook https://www.facebook.com/edward.pecher/?fref=ts