Stedelijk Lyceum op bezoek in #Toekomststraat

Nu donderdag tussen 13u en 15u komen leerlingen en leerkrachten van Stedelijk Lyceum Offerende op bezoek bij de Willem Linnigstraat/Toekomststraat. De buurtbewoners wilden de leerlingen eens verwennen bij de start van het nieuwe schooljaar. De bewoners gaan de kinderen uit de buurt aan het begin van het schooljaar allemaal een lekkere pannenkoek en veel animatie, sport en spel aanbieden. Tegelijkertijd is het een eerste ontmoeting, verdere kennismaking die mogelijks kan leiden tot nieuwe ideeën en gezamenlijke initiatieven tussen de school en de buurt ('Samen school maken').

In de Willem Linnigstraat (2060) is een enorme diversiteit aan kinderen en jongeren. Er zijn ook vele nieuwe, jonge Antwerpenaren. Tijdens het Toekomststraat-experiment worden de kinderen en jongeren in de straat enorm betrokken. Ze voelen zich gewaardeerd. De 'Toekomststraat' is niet alleen ruimtelijk, maar ook sociaal heel kindvriendelijk geworden. Nederlandse conversatie, opvoedingsondersteuning, huistaakbegeleiding, kinderanimatie,... in je straat organiseren is uiteraard niet evident. Dat kan je ook niet zomaar van mensen verwachten. Grote uitdaging is om een interactie te ontwikkelen die voor beide partijen op lange termijn haalbaar en positief is. En dat kunnen de kinderen, de buurtbewoners en de school  tijdens het ‘Toekomststraat’ experiment samen ontdekken.