Oproep: Welke Antwerpenaren willen hun straat, plein, schoolomgeving, winkelstraat, … fietsvriendelijker? Stel uzelf kandidaat!

graphic.jpg

Heel veel inwoners, bezoekers, ondernemers, scholen,… van het district Antwerpen dromen van een fietsvriendelijker district. Een andere straatinrichting, betere fietsinfrastructuur, vriendelijker gedrag in het verkeer, .... Het aantal fietsers in de stad neemt exponentieel toe. Nieuwe maatregelen en ideeën zijn nodig om van Antwerpen een echte fietsstad te maken. 

3 straten, pleinen, scholen, … in het district Antwerpen krijgen in 2018 de kans om samen te werken met Antwerpenize, Commons Lab Antwerpen en enkele fietsexperts. We willen drie straten, pleinen of scholen samen onderzoeken en nieuwe maatregelen uittesten om die plekken fietsvriendelijker te maken. Locaties waar we zelf al aan dachten: uitgang Centraal-Station (Dekeyserlei), Theaterplein, Quellinstraat, Meir, Scheldekaaien, … Dat kan gaan over (tijdelijke) infrastructuuringrepen om het verkeer te vertragen of conflicten te vermijden (door o.a. het versmallen van de rijweg, toevoegen van lijnen, omgeving anders (dwingend) in te richten, bloembakken te plaatsen, …). Dat kan ook gaan over extra capaciteit om (kinder)fietsen te stallen (hetzij in de straat, hetzij in een garage, school,…). Of nieuwe, positieve sensibilisatie-acties om correct gedrag in het verkeer te stimuleren.

Ben jij een enthousiaste Antwerpenaar of lid van een buurt/oudercomité, winkeliersvereniging, … die goesting heeft om zijn/haar straat of plein samen aan te pakken? Geef voor 13 mei een seintje aan Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen. Commons Lab Antwerpen en een gans team van partners staat klaar om jullie hierbij te helpen. Dit is mogelijk dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen.

Info en contact:

Koen Wynants, commonslabantwerpen@gmail.com, www.commonslabantwerpen.or