In de Lange Ridderstraat in hartje Sint-Andries groeit een Tuinstraat

tuinstraat concept Lange Ridderstraat.jpg

De Lange Ridderstraat is één van de vijf permanente Tuinstraten in Antwerpen. Na een uitgebreid inspraaktraject in het begin van het jaar, ontkiemde er een concept Tuinstraat.
Om de experimentfase te lanceren organiseert het district Antwerpen een startdag op zaterdag 28 juli. De bedoeling is dan om de experimenten samen met de buurt op te zetten.  Tijdens het experiment deze zomer (augustus-september) kunnen bewoners allerlei zaken uittesten zonder extra toelating te hoeven vragen. Een feestje op straat met buren, op straat spelen, eens een tafel en wat stoelen buiten zetten om van de zomer te genieten, etcetera. Feedback wordt verzameld. Die kan het ontwerpteam dan gebruiken voor het verfijnen van het definitief ontwerp.