Edward Pecherstraat bouwt deze zomer een plein in de straat

Wat als je samen met je buren vrij zou mogen fantaseren over jullie straat? Hoe zouden jullie samen leven in jullie straat? We stelden deze vraag aan de Edward Pecherstraat in Antwerpen-Zuid en zij dromen van een plein in de straat, het Pecherplein. Een plein waar allerhande straatactiviteiten kunnen doorgaan: brunch, cinema, rommelmarkt, wereldkeuken, quiz, ... Een plein met bankjes en heel veel speelruimte, met veel groen. Een sorteerstraat om al het afval samen netjes te sorteren. En twee parkeerplaatsen voor zowel cambio als autodelen.

Het blijft echter niet alleen maar bij dromen. Via de Burgerbegroting van het district Antwerpen kunnen zij hun droom tijdelijk gaan realiseren. Deze zomer van 13 augustus tot 25 september zal het plein effectief in de straat aangelegd worden.

Het verkeer zal tijdelijk omgeleid worden. Het tijdelijk verlies aan parkeerplaatsen wordt opgevangen door een gedeeld autogebruik.