Fietstocht langs Antwerpse Toekomststraten (24/08/2016)

Drie straten in het district Antwerpen en ééntje in het district Berchem zijn momenteel (gedeeltelijk) autovrij gemaakt. Ze mogen gedurende 10-60 dagen zelf hun eigen ideale ‘Toekomststraat’ bouwen. Een straat waar op een nieuwe manier samen geleefd wordt. Waar buren elkaar ontmoeten, elkaar beter leren kennen en meer dingen samen gaan doen. Samen activiteiten voor kinderen organiseren, samen boodschappen gaan doen, eten voor elkaar maken, samen gezellig picknicken, huistaakbegeleiding doen, … Antwerpen wordt opnieuw uitgevonden!

Op woensdag 24 augustus stellen Antwerpen aan’t woord en het districtsbestuur Antwerpen dit verniewende participatieproject ‘Toekomststraten’ voor aan de Antwerpse pers, stedelijke diensten, stads- en districtsbesturen, geïnteresseerden, sympathisanten. Vertrek om 12u in de Willem Linnigstraat 12 te 2060 Antwerpen.

Inschrijven via mailtje aan info@antwerpenaantwoord.be voor dinsdag 23 augustus, 12u.

Programma:

12u: Ontvangst met broodje en verwelkoming door districtsvoorzitter/schepenen

12u15: Toelichting concept ‘Toekomststraat’

12u45: Start fietstocht

16u30: Einde

Een project dat in 2015 door de inwoners van het district Antwerpen is verkozen in de Burgerbegroting. Antwerpen aan't woord vzw heeft het gerealiseerd samen met de Edward Pecherstraat, Willem Linnigstraat, Biartstraat, talrijke partners, vrijwilligers, stedelijke diensten, Cambio, Autopia, ...