GEZOCHT: ANTWERPENAREN MET GOESTING OM STRAAT OM TE BOUWEN TOT EEN TUINSTRAAT

Heel veel inwoners van het district Antwerpen dromen van een groener district. Maar hoe ziet een groener district er uit? Hoe zien de straten er uit? Gaat het enkel over gevelgroen? Of ook over bomen, struiken, natuur? Worden er ook groenten of sierplanten gekweekt in straten? Wie onderhoudt al het groen? Zijn straten dan ook autoluwer? Hoe verplaatsen we ons in groenere straten?

3 straten in het district Antwerpen krijgen in 2017 de kans om samen te werken met Antwerpen aan’t woord en tal van partners (district Antwerpen, stad Antwerpen, Natuurpunt, Ecohuis Antwerpen, …). Om samen met buren totaal out of the box te fantaseren over jullie gedroomde ‘tuinstraat’. Het blijft niet alleen bij dromen. We helpen jullie om deze zomer tijdelijk jullie straat volledig om te bouwen; met geveltuinen, ingerichte boomspiegels, groenslingers, groentetuintjes, (kunst)gazon, bomen, wadi’s,… 

We willen met dit project ervaringsgericht leren hoe het is om in een groene straat/stad te leven. We zoeken antwoorden op een aantal vragen: welk soort groen kan er allemaal in straten, zijn bewoners bereid om parkeerruimte in te ruilen, zich anders te verplaatsen, om mee in te staan voor het onderhoud, hoe kan de samenwerking tussen stad en bewoners er uit zien, …

Ben jij een enthousiaste Antwerpenaar die goesting heeft om zijn/haar straat of buurt tijdelijk om te vormen tot een ‘Tuinstraat’? Wil je actief met je straat- en buurtbewoners aan de slag gaan om dit mogelijk te maken?

Geef voor eind maart een seintje aan Koen Wynants van Antwerpen aan’t woord. Antwerpen aan’t woord en een gans team van partners staat klaar om jullie hierbij te helpen. Dit is mogelijk dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen.

Info en contact:

Koen Wynants, info@antwerpenaantwoord.be, 0473865503, www.antwerpenaantwoord.be